I Festival de Cinema Submarí a l’aire lliure a Mataró

POSIDONIA A LA FRESCA


La Posidonia a la Fresca és la 1a edició del Festival de Cinema Submarí a l’aire lliureque se celebrarà al port de Mataró aquests divendres 17 i dissabte 18 de setembre.
El festival de cinema mediambiental veu finalment la llum després de dos anys complicats. Amb la projecció de documentals relacionats amb el medi marí tenen l'objectiu de difondre encara més els valors dels fons del nostre litoral i d’espècies com la POSIDONIA, els CETACIS i les TORTUGUES, alguns dels grans protagonistes d’aquest ecosistema. Amb un aforament limitat a 100 persones a causa de les restriccions actuals les projeccions es realitzaran al nou espai polivalent situat a la part inferior del port. 



Aquí disposeu del programa sencer:

Divendres 17/9 21:30 LA POSIDONIA OCEANICA, UNA ESPÈCIE ENDÈMICA PRESENTACIÓ: Manu Sanfelix - Biòleg marí i explorador de National Geographic i Jordi Gispert, oceanògraf i director de projectes a Posidonia 2021 PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL: “SALVEMOS NUESTRO MEDITERRÁNEO” dirigit per Manu Sanfelix Amb l’objectiu de protegir el mar Mediterrani, aquest biòleg marí i ex plorador de National Geographic porta més de trenta anys estudiant les seves amenaces sota la superficie. Per visbilitzar la davallada que estem provocant en la seva biodiversitat, s’embarca en un viatge del qual neix el documental Salvemos nuestro Mediterráneo.

 
Dissabte 18/9 21:30 LA TORTUGA BABAUA, NIDIFICACIÓ A CATALUNYA Presentació: Elena Abella, Doctora en ecologia marina i experta en tortugues marines Guillem Figueras, cap d’explotació del CRAM i col.laborador de Posidonia 2021 PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL: “TURTLE ODISSEY” Aquest documental mostra l’increíble viatge d’una tortuga que comença amb el seu naixement a una platja australiana i segueix a mar obert creuant l’oceà. Nadant milers de kilòmetres es troba en el camí amb criatures fascinants i viu experiències increíbles. Amb la col.laboració de 

ENTRADA GRATUÏTA (prèvia confirmació a: info@posidonia.org)