Nalini Malani exhibeix "No em sents" a la Fundació Miró


L’artista índia Nalini Malani (Karachi, 1946), guardonada amb el Premi Joan Miró 2019, presenta del 20 de març al 29 de setembre d'aquest 2020, una selecció d'obres de tota la seva trajectòria artística marcada pel pensament feminista i la denúncia i condemna de la violència. 

Les obres de Malani evoquen la vulnerabilitat i la precarietat de l'existència humana amb una iconografia personal que beu de mitologies antigues i universals. La justícia social, feminista i ecològica és el cor del seu treball artístic i pren forma a l'exposició amb un conjunt d'instal·lacions immersives de gran format, projeccions de pel·lícules i animacions, ombres xineses i panells pintats. L’artista també ha creat un mural i una performance específicament per a la Fundació Joan Miró. 

El títol, No em sents, interpel·la directament el patriarcat, un interlocutor que, per a Nalini Malani, es mostra indiferent i insensible a les demandes justes de les persones vulnerables, especialment de les dones. Segons el jurat del Premi Joan Miró, Nalini Malani comparteix amb Joan Miró la imaginació radical i la consciència sociopolítica. El jurat també considera que els uneix una extraordinària curiositat intel·lectual i un continu diàleg amb algunes de les figures més destacades del seu temps, que han influït en les seves produccions.

Comissariat per Nalini Malani, amb la col·laboració de Martina Millà.

Font: Fundació Joan Miró, Autoria: Nalini Malani i Fotografia: Anil Rane.